بررسی بهترین روشها برای درمان پف زیر چشم

هنگامی که پف چشم ایجاد میشود؛ بسیاری از خانمها نگرانی زیادی از خود در این رابطه نشان میدهند و این موضوع در حالی است که این مسئله ممکن است برای همه مردان و زنان بطور مشابه ایجاد شود. چشمها به علت پف زیر چشم ظاهر ورم کرده و خسته ای پیدا میکنند و با توجه به میزان شدت مشکل ایجاد شده، ورم زیر چشم میتواند بازکردن یا بستن کامل چشمها را دشوار نماید. دلایل مختلف و متعدد برای پف زیر چشم وجود دارد که بعضی از آنها قابل اجتناب و بعضی دیگر غیر قابل اجتناب هستند. به هر حال امروزه بسیاری از روشهای مختلف برای درمان پف زیر چشم وجود دارد که از آنها میتوان برای کاهش و حذف این مشکل استفاده کرد. ما نیز در این مقاله قصد داریم به صورت جامع روشهای درمانی موجود برای کاهش و درمان پف چشم را مورد بررسی قرار دهیم . پس اگر شما نیز به دنبال بهترین راه حل برای مشکل خود هستید این مقاله را از دست ندهید.
انواع پف چشم
بهطور کلی، میتوان پف چشم را به دو دسته اصلی پف زیر چشم و پف پلک تقسیم کرد.
- پف زیر چشم: این نوع پف در ناحیه زیر چشم و روی استخوان گونه رخ میدهد
- پف پلک: این نوع پف در ناحیه پلک بالا یا پایین رخ میدهد
علت پف زیر چشم چیست؟

پف زیر چشم، که اغلب با ورم و تورم ناحیه زیر چشم همراه است، ناشی از تجمع بیش از حد مایع در بافتهای ظریف پوست اطراف چشم است. این وضعیت، که در اصطلاح پزشکی به آن اِدِم گفته میشود؛ به دلیل نازکی و حساسیت پوست این ناحیه، بهسرعت قابل مشاهده و تشخیص است. در واقع، پوست اطراف چشم، یکی از ظریفترین و حساسترین نقاط بدن است و به همین دلیل، کوچکترین تغییرات در آن، به سرعت نمایان میشود.
علاوه بر تجمع مایع، عوامل دیگری نیز میتوانند در ایجاد پف زیر چشم و حلقههای تیره نقش داشته باشند. عواملی مانند کمخوابی، استرس، آلرژی، رژیم غذایی نامناسب، وراثت و افزایش سن، همگی میتوانند در بروز این مشکل دخیل باشند. در واقع، پوست نازک و حساس اطراف چشم، به سرعت تحت تأثیر عوامل مختلف محیطی و داخلی قرار میگیرد و واکنش نشان میدهد.
البته لازم به ذکر است که بسیاری از زنان در طول دوره بارداری با مشکل پف زیر چشم روبرو میشوند. در این رابطه باید بیان کرد که این شرایط برای زنان باردار عادی است و نیاز به درمان پف زیر چشم نمیباشد و دلیل آن نوسانات هورمونی ایجاد شده در طول این دوره است. در حقیقت مشابه سایر اعضای بدن همچون پاها، قوزکها و صورت، زیر چشم زنان باردار نیز آب جذب کرده و به همین خاطر پف میکند.
راهها و روشهای درمان پف چشم
در ادامه به بررسی روشهای پزشکی موجود برای درمان پف زیر چشم از موضعی تا جراحی میپردازیم:
کرمهای سفت کننده

امروزه کرمهای سفت کنندهای در بازار وجود دارند که امکان استفاده از آنها برای درمان پف زیر چشم وجود دارد. در اکثر موارد این کرمها حاوی کلاژن هستند و میتوانند وضعیت بافتهای سلولی پوست را بهبود بخشیده و نیز بهطور هم زمان افتادگی زیر چشم و چین و چروکهای زیر پوست و چروک دور چشم را کاهش دهند. توجه داشته باشید با این که هزینه روزانه این کرمها نسبتاً زیاد است؛ ولی آنها میتوانند نتایج بسیار رضایتبخشی را برای شما به همراه داشته باشند.
بوتاکس
از تزریق بوتاکس در نواحی زیر چشم میتوان برای درمان پف زیر چشم استفاده کرد. بوتاکس یک روش درمانی موثر برای رفع پف زیر چشم است. بوتاکس که یک ماده پروتئینی است؛ در هنگام تزریق به عضلاتی که با حرکت خود علت چروک صورت هستند، میتواند باعث فلج موقت و صافشدن عضلات شود. به این ترتیب تزریق بوتاکس میتواند باعث کشیدهشدن بافت زیر پوست و صافشدن آن و نیز رفع چین و چروکهای پوست بیمار شود.
نتایج این روش درمانی را میتوان با گذشت حداکثر ۱ یا ۲ هفته پس از تکمیل درمان مشاهده کرد و این نتایج برای ۳ تا ۶ ماه دوام و ماندگاری دارند. در صورتی که این روش درمانی توسط یک فرد با تجربه انجام شود، کاملاً بی خطر است و میتواند یک ظاهر جوان برای بیمار ایجاد کند. اما اگر تزریقهای انجام شده در عضلات در محلهای نامناسب یا به مقدار بیش از حد انجام شود، ممکن است باعث افتادگی موقت پلک گردد.
تزریق ژل
یک روش دیگر برای درمان پف زیر چشم، پرکردن ناودان اشک با ژلها یا مواد پرکننده پوستی است. ناودان اشک نقطه اتصال پلک پایین با حاشیه بالای گونه است. در این حالت ژل برای درمان پف چشم درست زیر ناحیه پفکرده تزریق میشود و ظاهر این ناحیه صورت اصلاح شده و برآمدگیهای ایجاد شده به خاطر پف از بین میروند.
رایجترین ژل مورد استفاده در این حالت اسید هیالورونیک است. اسید هیالورونیک یکی از موادی است که بهطور طبیعی در بدن یافت میشود و میتواند آب را به خود جذب کرده و باعث حجم دادن به پوست و بالا آمدن آن شود. استفاده از این روش درمانی باید در مراحل اولیه ایجاد پف زیر چشم انجام شود. نتایج این درمان میتواند برای ۶ تا ۹ ماه دوام و ماندگاری داشته باشد و پس از این دوره لازم است این درمان بر روی بیمار تکرار شود.
لیزر درمانی
امروزه درمان پف زیر چشم با لیزر هم انجام میشود که روش درمانی گرانی است و شامل دوران نقاهت میشود. در این روش با استفاده از لیزر به جای چاقوی جراحی، باعث کاهش خونریزی و آسیب به رگهای خونی در حین عمل میشود.
جراحی بلفاروپلاستی
در مواردی که پف زیر چشم ناشی از تجمع بافت چربی اضافی باشد، جراحی بلفاروپلاستی میتواند راه حلی موثر برای حذف این بافت و بهبود ظاهر چشمها باشد. در این روش، برشهای کوچکی در زیر پلکها ایجاد میشود تا چربی اضافی خارج گردد. اگرچه بلفاروپلاستی یک روش گرانقیمت است، اما میتواند نتایج دائمی در رفع پف زیر چشم به همراه داشته باشد. این جراحی، علاوه بر رفع پف، میتواند افتادگی پلکها و چینهای اضافی را نیز اصلاح کند و در نتیجه، چشمها را درشتتر، واضحتر و جذابتر نشان دهد.
روشهای خانگی درمان پف چشم

روشهای خانگی درمان پف چشم
روشهای خانگی متعددی برای درمان پف زیر چشم و همین طور پف پلک وجود دارند. در حقیقت، در اکثر موارد پزشکان سعی میکنند قبل از تجویز هرگونه دارو یا خدمات درمانی حرفهای به بیمار از روشهای خانگی استفاده کنند و در صورت موفقیت آمیز نبودن این روشها از سایر درمانهای پیشرفتهتر استفاده کنند. برای اکثر افراد، پف زیر چشم معمولاً موقت است و در طول چند دقیقه یا چند ساعت بر طرف میشود.
سیب زمینی
یک سیب زمینی خام خنک را ( چند دقیقهای در یخچال خنک شود) دو تکه کنید و بعد چشمهایتان را بسته و هر تکه را روی یکی از چشمهایتان قرار دهید. طوری سیب زمینیها را روی چشمهایتان بگذارید که نواحی پف کرده چشمتان را هم در بر بگیرد و بگذارید که ۲۰-۱۵ دقیقه در این حالت بمانند. بعد از این مدت خواهید دید که پف زیر چشمهایتان کمتر میشوند.
شیر
اگر پف زیر چشمهایتان بسیار زیاد است، این راهکار را باید همیشه دنبال کنید. دو تکه پنبه را در شیر خیس کرده و روی پلکهایتان بگذارید و بگذارید ۳۰-۲۰ دقیقه بمانند. این کار به چشمهایتان برای حفظ آب کمک میکند و باعث خنک شدن چشمها نیز میشود.
چای کیسهای خنک

اگر عجله دارید، میتوانید از چای کیسهای استفاده کنید. دو عدد چای کیسهای را در آب خنک خیس کنید و بگذارید کمی در یخچال بمانند. سپس به مدت ۳۰-۲۵ دقیقه آنها را روی چشمانتان بگذارید. دراز بکشید و کمی استراحت کنید. سپس چشمها و صورتتان را با آب خنک بشویید و پوستتان را خشک کنید. یکی از چایهای موثر برای درمان پف چشم، چای سبز است. خواص طبیعی این چایهای گیاهی موجب برگرداندن پف چشمها به حالت طبیعی خود میشود.
روغن
در یک کاسه کمیآب خنک ریخته و چند قطره روغن ویتامین E به آن اضافه کرده و خوب مخلوطشان کنید. دو تکه پنبه را در این مخلوط خیس کرده و برای ۲۰ دقیقه روی چشمهایتان بگذارید. این کار به برطرفکردن تورم دور چشمهایتان (پف پلک و پف زیر چشم)کمک میکند.
خیار
خیار داروی طبیعی بسیار عالی برای درمان پف زیر چشم است. دو تکه خیار خنک و تازه را بردارید و برای ۲۵ دقیقه روی چشمهایتان بگذارید. با خنکی فوق العاده خیار روی چشمهایتان حسابی ریلکس کنید و چُرتی بزنید. خواص ضدالتهاب خیار پف کردگی بافتهای زیر چشم را هم کاهش میدهد و به آرامکردن ذهنتان هم کمک میکند
آب یخ و قاشق

پف چشمها را میتوانید با کمک یک لیوان آب یخ و چهار قاشق استیل کاهش دهید. قاشقها را در آب یخ خنک کنید و بعد روی هر چشمتان یکی از آنها را قرار دهید. مدام قاشقها را تعویض کرده و دوباره برای خنکشدن در آب یخ بیندازید. آنقدر این کار را ادامه دهید تا احساس کنید کمی از پفکردگی از بین رفته است. علاوه بر این روش میتوانید از کمپرس آب سرد نیز بهعنوان سریعترین درمان پف چشم استفاده کنید. برای این کار یک دستمال تمیز را با آب خنک مرطوب کنید و به مدت چند دقیقه روی چشمان خود قرار دهید.
سفیده تخم مرغ
چند عدد سفید تخم مرغ را هم زده و با استفاده از برس مخصوص دور چشمهایتان بزنید. این کار باعث میشود ناحیه دور چشمهایتان کشیدهتر شده و با پف کمتر به نظر برسد. بگذارید سفیده تخم مرغ ۲۰ دقیقه روی پوست اطراف چشمتان بماند و بعد صورتتان را با آب خنک بشویید.
آبرسانی بدن
تا جاییکه میتوانید آب بنوشید. نوشیدن آب پف زیر چشمها را کاهش میدهد. پس هر زمان که احساس کردید زیر چشمهایتان پف کرده است، یک لیوان آب بنوشید.
تنفس عمیق
مثل عروسک خیمه شب بازی بالا و پایین بپرید. اگر هر یک از این کارها را هر روز ۱۰ دقیقه انجام دهید، از شر پف چشم خلاصی خواهید یافت.
سخن پایانی
برای درمان پف چشم، علاوه بر روشهای درمانی تخصصی، اصلاح سبک زندگی نیز نقش بسزایی دارد. خواب کافی و باکیفیت، اولین قدم در این مسیر است؛ زیرا کمبود خواب میتواند پف چشم مخصوصاً ناحیه زیر آن را تشدید کند. همچنین، مصرف بیش از حد مایعات و نمک، بهویژه قبل از خواب، باعث احتباس آب در بدن و افزایش پف میشود.
در آب و هوای گرم، بدن کمتر قادر به دفع مایعات اضافی است و این امر نیز به پف چشم دامن میزند. مصرف الکل و دخانیات نیز با ایجاد اختلال در خواب و تعادل هورمونی، میتواند پف چشم را افزایش دهد. نوشیدن آب کافی در طول روز، بهویژه قبل از خواب و بعد از بیداری، به حفظ رطوبت پوست و کاهش پف کمک میکند.
منبع : آسمونی